Bedrijfsgeschiedenis - Abrex Logistics

Abrex.nl

Onze geschiedenis

Ad en Riet samen met hun eerste vrachtwagen: Een Steyr 380 met een laadvermogen van 8 ton. Bijnaam ‘het boefje’.
In de jaren ’60 kwam Ad Brekelmans van school en was toen 23 jaar oud. Zijn oudere broer kreeg destijds het aanbod een vrachtwagen over te nemen van een kennis uit het dorp maar wegens militaire dienst sloeg hij dit af. Omdat in Udenhout een aantal steenfabrieken gevestigd waren zag Ad mogelijkheden.
image
1956

Start Abrex Logistics

In 1956 behaalde Ad zijn vakdiploma te ’s-Gravenhage en nam uiteindelijk de auto over. Zo begon hij met het vervoeren van stenen door Zuid-Nederland onder de naam A. Brekelmans transportbedrijf, wat later Abrex Logistics werd.
1959

De tweede vrachtwagen

In 1959 trouwde hij met zijn geliefde Riet waarna de tweede vrachtwagen verscheen.
1970

Eerste rit voor Heineken

Begin jaren ’70 werd Ad benaderd wegens te kort aan bemanning bij Heineken. Hier volgde later een eerste vaste rit uit.
1992

Overname nieuwe generatie

Na het jarenlang distribueren van stenen en drank werd in ‘92 Abrex Logistics overgenomen door zoons Erwin en Michel Brekelmans. Een frisse blik op het bedrijf en beide zoons met hun eigen kwaliteiten.
2005

Extra locatie

In 2005 werd een deel van Van Den Bosch in ´s-Hertogenbosch overgenomen waarmee Abrex Logistics de enige vervoerder werd voor Heineken tankbier Nederland. Ook werden de containerchassis overgenomen en hiermee begon het transport van en naar de havens.
2018

In de loop der jaren is Abrex Logistics uitgegroeid tot een professioneel logistiek dienstverlener met circa 150 gedreven en klantgerichte medewerkers. Het bedrijf wordt nog steeds gerund door Erwin en Michel Brekelmans. Ook werkt inmiddels de derde generatie mee in het bedrijf.